PEAK
Sağmal ineklerin beslenmesinde kullanılmaktadır.Buzağılamadan 15 gün önce kullanılmaya başlanır.Sağım dönemi boyunca kullanılıp , kuru dönemde kullanılmamalıdır. Genetik kapasitesi yüksek olan süt sığırlarının ilk 100 gününde ihtiyacı olan yüksek Enerji-Protein , Vitamin-Mineralleri karşılamak için üretilmiştir.Peak yemi ; laktasyonun başında yükselen besin madde ihtiyaçlarını karşılayarak süt sığırlarının zayıflamasını önler , vücut kondüsyon skorunun istenilen seviyede kalmasını sağlar.
Fayda Ve Özellikleri;
- Süt veriminde fark edilir artış sağlar.
- Süt kalitesinde ve süt yağında artış sağlar.
- Sağmal ineklerin daha uzun süre pikte kalmasını sağlar.
- Son atamama gibi metabolik problemleri en aza indirir.
- Ketosiz,asidoz ve doğum felcine yakalanma riskini azaltır.
- Erken boğaya gelme ve döl tutma oranında artış sağlar.
- İçerdiği canlı maya sayesinde rumen pH'ını stabilize etmekte,selülozu sindiren bakterilerin çoğalmasını sağlamakta ve aktivitesini arttırmaktadır.
- Lezzetli ve sindirilebilirliği yüksek hammaddeler kullanılarak üretilmektedir.
Peak süt yemi örnek rasyon 1
( Hazırlanan rasyon 575-600 kg canlı ağırlık %3,5 Yağlı süte göre hesaplanmıştır.)
SÜT VERİMİ Kg/Gün | PEAK Kg/Gün | MISIR SİLAJI Kg/Gün | YONCA OTU Kg/Gün | ÇAYIR KURU OTU Kg/Gün |
25 | 8 | 20 | 3 | 1 |
30 | 10 | 20 | 4 | 1 |
35 | 12 | 20 | 5 | 1 |
40 | 14 | 20 | 5 | 1 |
45 | 15 | 20 | 6 | 1 |