CANSU
Yüksek süt verimine sahip ineklerin doğumu takip eden ilk 4 aylık önemli dönemde ihtiyaç duyduğu besin maddelerini karşılamak amacıyla hazırlanmış bir fabrika yemidir.
Fayda Ve Özellikleri;
- Süt veriminin en yüksek olduğu laktasyonun ilk döneminde gereksinim duyulan enerji ihtiyacını karşılar.
- Süt verimini en üst seviyeye taşır ve bu seviyede tutar.
- Vücut kondisyonunu iyileştirir.
- Zamanında kızgınlık göstermesini sağlar ve dolayısıyla döl verimini arttırır.
- Süt yağını ve proteinini arttırır.
- İçerisindeki canlı maya ile kaba ve kesif yemden yararlanmayı arttırır ve rumen pH ' ını düzeltir.
- Sıcaklık stresinden en az etkilenmeyi sağlar.
- Tırnak sağlığı ve kalitesinde iyileşme sağlar.
- Ketosiz , asidoz , ve doğum felcine yakalanma riskinde azalma sağlar.
- Protein ve Enerji dengesi ; süt verimini ve üreme performansını arttırmaktadır.
- Aşırı zayıf hayvanların vücut kondisyonlarının gereken seviyeye çıkmasını sağlar.
- Boğasama , döl tutma gibi üreme yönünden gözle görülür iyileşme sağlamaktadır.
- Doğum sonrası zayıflamayı engeller.
- Hastalıklara karşı direncini arttırır.
- İçerisindeki mayalar sayesinde rumen pH 'ını stabilize eder.Bakterilerin çoğalmasını ve aktivitenin artmasını sağlar.
- içerisindeki Aspergillus Oryzae sporları asetik asit miktarını artırarak ve laktat kullanan Megasphoera elsdemi gibi bakterilerin etkinliğini artırarak rumen ph'sını stabilize eder ve subakat ruminal asidozu önler.
- Aspergillus oryzae rumende spor formdan çimlenerek bakteri ve prtozoaların üretemediği pek çok sindirim enzimleri salgılamaya başlar.
CAN-SU süt yemi örnek rasyon
( Hazırlanan rasyon 575-600 kg canlı ağırlık %3,5 Yağlı süte göre hesaplanmıştır.)
SÜT VERİMİ Kg/Gün | CAN-SU Kg/Gün | MISIR SİLAJI Kg/Gün | SAMAN Kg/Gün | YONCA OTU Kg/Gün |
20 | 6 | 15 | 4 - 6 | - |
25 | 8 | 20 | 4 - 6 | - |
30 | 10 | 22 | 4 - 6 | - |
35 | 12 | 18 | 2 - 4 | 5 |
40 | 14 | 18 | 2 - 4 | 5 |
45 | 15,5 | 18 | 2 - 4 | 6 |